11 Eylül 2009 Cuma

Saglık-Kanserden Koruyan Besinler

Bol bol sebze ve meyve tüketin.

Lif içeriği yüksek besinlere öncelik verin: Lahana, havuç, ıspanak, kabak, turp, pancar, elma, kayısı, erik...

Düzenli olarak yeşil çay için.

Daha az hayvansal protein tüketin. Bitkisel proteine ağırlık verin: Fasulye, mercimek, bezelye, nohut...

Yağ tüketiminizi azaltın. Tekrar tekrar kızartılmış yağları asla kullanmayın.

Tütsülenmiş besinlerden, yapay mandıra ürünlerinden, barbekü ve kızartmalardan kaçının.

Katkı ilave edilmiş (yapay tatlandırıcı, yapay renk-koku-parlaklık verici, harman, antibiyotik katkılı) besinleri kullanmayın. Doğal ve ekolojik ürünlere yönelin. Taze ve doğal olanı tercih edin.

Kansere karşı bir destek kullanmak istiyorsanız: Selenyum, E vitamini, C vitamini, Beta karoten, Gamma Linuleic Acid, Omega-3 karışımlarından yararlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: